18. 03. 2018.

Forum žena SDP-a traži ostavku ministrice Murganić

images/thumbnails/images/MP/118866/PXL_161117_18724753.jpg
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ministrica za obitelj i socijalnu politiku Nada Murganić privukla je kritike javnosti svojim komentarom nakon što je supruga župana Alojza Tomaševića povukla optužbe za obiteljsko nasilje protiv njega.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a u priopćenju za javnost osuđuje komentar ministrice Murganić i ponovno pozivaju na ratifikaciju istanbulske konvencije. Traže od premijera Plenkovića da smijeni Murganić ako ona sama ne podnese ostavku. Priopćenje foruma žena SDP-a prenosimo u cijelosti:

"Zbog današnje izjave, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić mora podnijeti ostavku. Skandalozni komentar ministrice Murganić za svaku je osudu. Partnersko nasilje prema ženama i nasilje u obitelji ni u kojem se slučaju ne mogu opravdati, ne mogu se relativizirati niti se na njih može reagirati lakonski, kako je to danas učinila ministrica. “Tako je to u braku”, kaže ministrica obitelji, a mi u Socijaldemokratskom forumu žena SDP-a poručujemo joj - ne, partnersko nasilje i zlostavljanje nisu sastavnim dijelom bračnoga ugovora, nego su kažnjivi i za svaku su osudu. Žene žrtve nasilja, neovisno o svojem bračnom i obiteljskom statusu, zaslužuju i zaštitu i podršku države i njezinih institucija. Žene žrtve nasilja zaslužuju odgovornu politiku i odgovornu Vladu koja će ratificirati Istanbulsku konvenciju. Socijaldemokratski forum žena ponovno poziva na ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja prema ženama i nasilja u obitelji - istanbulske konvencije. Od premijera Plenkovića tražimo očitovanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije te očekujemo da, ne podnese li ostavku sama, smijeni ministrici Murganić.

Uime SDFŽ-a

Karolina Leaković v.d. predsjednice"