23. 02. 2018.

Glavašević Plenkoviću: Novinarima govorite da djeluju hibridno

images/thumbnails/images/MP/119162/PXL_081117_18637481.jpg
Robert Anic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.SDP-ovcima je danas leitmotiv cenzura i kršenje slobode medija. Bojan Glavašević upozorio je da je ministar branitelja Medved pokušao intervenirati u program HTV-a i zabraniti film Ministarstvo ljubavi.

Plenković kaže da nije uputio nikakav dopis kojim je pokušao uređivati HTV. Kaže Plenković - cenzure nema...

"Gledajući to iz kuta predsjednika Vlade, da netko pokuša plasirati tezu da u Hrvatskoj postoji cenzura i da nema slobode medija onda možda mi nemamo ista mjerila", rekao je Plenković, na što mu je Glavašević odgovorio...

"Na Indeksu slobode medija Hrvatska je pala za 11 mjesta u odnosu na 2016. Vi doprinosite tome, kažete da ste otvoreni za razgovor, ali vi novinarima govorite da djeluju hibridno. To nije otvorenost predsjedniče, to je zatvorenost."

MOST-ovog Božu Petrova zanimalo je je li Vlada primila ponude za savjetnike oko preuzimanja Ine te rokovi, kao i koliko će nas koštati ti savjetnici...

"Stiglo je sedam ponuda, rokovi još nisu određeni, izabrat će se najbolja ponuda" , odgovorio je Plenković podsjetivši na posjet Mađarskoj i spremnost Budimpešte da sve riješi brzo i pravično.