24. 02. 2018.

Grmoja se u Saboru obrušio na novinare

images/thumbnails/images/MP/113396/PXL_111017_18332489.jpg
Robert Anic/PIXSELL
Sofija Radoš (Mediaservis)
Autor: 

Sofija Radoš (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Osim istražnog povjerenstva za Agrokor po saborskim su se hodnicima komentirale brojne druge teme.

Zastupnik SNAGE Goran Aleksić naglasio je da unatoč odluci Ustavnoga suda, koji je u srpnju ukinuo članak kojim se propisivalo da se može ovršiti tek dio primanja, neće biti moguća ovrha cijele plaće. To je, tvrdi, u suprotnosti s ovršnim zakonom. Zbog svega je kontaktirao ministra pravosuđa od kojeg očekuje reakciju.

"Ukoliko ministar pravosuđa smatra da je ovrha cijele plaće moguća, onda je potrebno da Vlada hitno predloži nove izmjene Ovršnog zakona i to spriječi. To predstavlja i diskriminaciju jednog dijela ljudi jer većina ovršenika neće biti ovršena na takav način, a samo jedan mali dio koji je do 17. lipnja potpisao takvu izjavu o suglasnosti cijele plaće bit će ovršen do kraja. To je diskriminatorski", objasnio je Aleksić.

Mostovce je razljutilo tekst u Slobodnoj Dalmaciji u kojem se navodi da je najveći protivnik gradnje TE Peruća Miro Bulj zapravo glasao za njezinu gradnju kad je digao ruku za Strategija prostornog razvoja. Pregledali smo strategiju u njoj se Peruća ne spominje, grmio je Grmoja s govornice te je napao medije.

"I vi ste dio medija problem hrvatskog društva i dio vas novinara i urednika treba doći pred saborsko istražnog povjerenstvo. Sada nastaviti gaziti mene i kolegu Bulja", rekao je Nikola Grmoja.

"To je dezinformacija. To je direktan udar na mene ovim pisanjem. Ovi koji bi željeli graditi kažu on je za to:Ne. Ja šaljem poruku kao i do sada: Graditi Termoelektranu na Perući neće. Strategija nema veze s Termoelektranom Peruća", objasnio je Bulj. Reagirao je i HDZ-ov Branko Bačić.

"Miro Bulj je sam sebi podmetnuo kada je glasovao o strategiji koja sadržava potencijalnu lokaciju za termoelektranu Peruća. Očito kolega Bulj nije pročitao dokument za koji je glasovao", rekao je Bačić "Naravno da Bačić neće braniti Bulja kada je to njihova operacija preko Slobodne Dalmacije", rekao je Grmoja. Nezaobilazna tema bio je „povratak“ Ivana Vrdoljaka u politiku, kojeg je predsjedništvo HNS-a kandidiralo za čelnika stranke ne skorašnjim unutarstranačkim izborima. Dok HNS-ovi poručuju da nije ni trebao dati ostavku, oporba poručuje da je ionako vodio stranku u sjeni.Grmoja i SDP-ov Arsen Bauk.

"Ne znam je li svejedno hrvatskim građanima nakon što je muljao mjesecima da neće s HDZ-om", rekao je Grmoja.

"To je bilo unaprijed planirano, sada ga nitko neće pitati oko preslagivanja. HNS je postao HDZ light i njihov uspjeh na sljedećim izborima ovisit će o tome koliko će im HDZ dati mjesta, isto kao što je ovisio o tome koliko smo im mi dali mjesta", rekao je SDP-ov Arsen Bauk. Komentiralo se po saborskim hodnicima i obilježavanje treće godišnjice od prosvjeda branitelja pred ministarstvom u Savskoj. SDP-ov Predrag Matić.

"Teško je bilo što reći. Možda se poslužiti onom narodnom, čega se pametan stidi, budala se ponosi, umjesto da što prije zaborave to ruglo i sve što su napravili hrvatskim braniteljima, ja sam to već zaboravio, ali hrvatski narod nije zaboravio ona pusta traženja i briga za hrvatske probleme. Gle čuda, dolaskom HDZ-a na vlast zaboravljeni su svi problemi oko INA-e i Agrokora", rekao je Matić. Na pitanje zašto se nije ispunio jedan od glavnih zahtjeva da Zakon o braniteljima bude ustavni HDZ-ov Josip Đakić prebacio je odgovornost.

"Razgovarajući sa svim političkim opcijama kako bi mogli stvoriti pretpostavke za ustavni zakon, izostalo je podrške. Da postoji konsenzus oko predloženog zakona, onda bi mogli sjesti i razgovarati o ustavnoj kategoriji toga zakona", rekao je Đakić.

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno