18. 03. 2018.

HUOJ: Antikomunikator godine je biskup Vlado Košić

images/thumbnails/images/MP/121093/PXL_020517_16457895.jpg
Nikola Cutuk/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Šipak godine dobiva sisački biskup Vlado Košić. Odlučilo je to petnaest članova stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Sisačkom biskupu žiri najviše zamjera širenje netrpeljivosti, pa i mržnje.

„U sklopu dodjele nagrada Grand PRix biramo Komunikatora i Antikomunikatora godine kako bismo istaknuli dobre komunikacijske prakse, ali i kako bismo osobe koje tako ne komuniciraju, potaknuli da porade na otvorenosti i konstruktivnosti svoje komunikacije. Ovogodišnji posao žiriju nije bio lak. U hrvatskom smo javnom prostoru skupili dosta primjera loše komunikacije. Neke su mane u odnosima s javnošću lošim komunikatorima zajedničke, a neke specifične. Većina ih ne gaji otvorenu komunikaciju, a ne snalaze se ni s novim komunikacijskim alatima. Sisački biskup Vlado Košić za to je nabolji primjer“, kazao je predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a Krešimir Macan.

U konkurenciji za titulu Antikomunikatora godine bili su i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, šef SDP-a Davor Bernardić, saborski zastupnik Željko Glasnović, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.