24. 03. 2018.

Jače nevrijeme u Istri i Zagrebačkoj županiji

images/thumbnails/images/MP/109047/PXL_310517_16849116.jpg
foto: Borna Filic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Jače nevrijeme jučer kasno poslijepodne pogodilo je Istru...

Nakon mirnog prijepodneva uz visoke temperature zraka i nesnosnu sparinu, novo jače nevrijeme tijekom kasnog poslijepodneva jučer je pogodilo velik dio Istre. Olujna superćelija koja se razvila još nad talijanskim kopnom u snažnoj jugozapadnoj visinskoj struji brzo je došla do Istre. Pritom je vjetar s južnih smjerova naglo okrenuo na sjeverozapadnjak i sjeverac, lokalno uz udare i do 85 km/h. Valovitost mora naglo je porasla, na otvorenom su valovi bili viši od 2 metra, objavio je Istramet.

Nevrijeme je iznenadilo brojne nautičare, prema informacijama s terena više od 10 brodova zatražilo je pomoć samo od Poreča do Umaga, a poslani su brodovi talijanske obalne straže. U kopnenom području vjetar je rušio stabla, zaprimili su i dojave iz Pule i Lovrana gdje je kod bolnice iščupano veliko stablo. Osim prolaznog vjetra, nalet nevremena nije donio značanije količine kiše koju željno iščekuje suha istarska zemlja, što je loša vijest za istarske poljoprivrednike.Oko 19 sati olujno nevrijeme stiglo je u Zagreb i Zagrebačku županiju. Srušena su stabla, nagnuti električni stupovi, a na kratko je u Ilici zaustavljen tramvajski promet.