23. 02. 2018.

Kujundžić se ispričao medicinskim sestrama

images/thumbnails/images/MP/120681/PXL_181217_19075813.jpg
Robert Anic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ministar zdravstva Milan Kujundžić ispričao se zbog svog komentara o izgledu glavne sestre KB Dubrava koji je shvaćen kao podcjenjivački i seksistički ispad. Na Kujundžičev komentar reagirao je i sindikat medicinskih sestara.

Na negativne komentare u medijima i koje su ministru uputili državne institucije i sindikati, Kujundžić se oglasio priopćenjem:

„Svim medicinskim sestrama pristupam s uvažavanjem i duboko cijenim njihov rad i predanost. Iskreno mi je žao ukoliko se netko osjetio povrijeđen, ali me isto tako kulturološki i sociološki brine ako netko interpretira kao „seksistički ispad“ kolegijalni i prijateljski pozdrav, te u šali izrečen kompliment glavnoj sestri da je „mlada i lipa“ i nakon što 37 godina časno i požrtvovno radi kao medicinska sestra. Ja kao liječnik dobro znam koliko je važan i odgovoran posao medicinske sestre i nipošto ne želim da se moje riječi interpretiraju kao potcjenjivački stav prema mojim kolegicama. Izražavam žaljenje ako je prijateljski pozdrav izrečen u šali mojoj kolegici s kojom sam radio u KB Dubrava više od 25 godina, bio neprimjeren", rekao je Kujundžić.