18. 03. 2018.

Neobičan zaplet na suđenju Marini Lovrić Merzel

images/thumbnails/images/MP/122267/PXL_120318_20015662.jpg
Jurica Galoic/PIXSELL
Lana Ružičić
Autor: 

Lana Ružičić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Novi zaplet na suđenju bivšoj SDP-ovoj županici Sisačko-moslavačke županije Marini Lovrić-Merzel zbog kojeg je prekinuto pripremno ročište. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije se pojavio na ročištu u aferi Agram...

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić je, unatoč odluci Vrhovnog suda, i treći put odbio nagodbu tužiteljstva s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik Marine Lovrić Merzel priznao da joj je dao sto tisuća eura mita. USKOK je potom zatražio izuzeće suca Turudića, o čemu je odlučivao on sam i odbacio taj zahtjev. Predstavnici USKOK-a poručili su da nema uvjeta za nastavak postupka te napustili sudnicu, ali Turudić se nije uzrujao.

"Ne želim to objašnjavati, s daljnjim postupanjem ćete biti upoznati sutra nakon sjednice", rekao je Turudić naglasivši da je USKOK-ov problem što su napustili sjednicu.Vjekoslav Tolnaj iz USKOK-a ponavlja da je o izuzeću suca Turudića, koji je i predsjednik Županijskog suda, mogao odlučivati samo Vrhovni sud.

"Mi smo tražili da u ovom predmetu odluči Vrhovni sud jer jedini može odlučivati o zahtjevu za izuzeće predsjednika suda", rekao je tužitelj naglasivši da za sada sutra na sjednicu neće doći.

Odvjetnik Marine Lovrić Merzel Čedo Prodanović kaže da obrani to što se danas dogodilo nije u fokusu zanimanja te da će se novo pripremno ročište održati sutra.

"Mi imamo svoju obranu, možemo vidjeti kako će ovo utjecati, ali sada nam to nije presudno."

Istodobno, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas se nije pojavio na sjednici optužnog vijeća u aferi Agram. Na pitanje kako to da u nekoliko godina nije potvrđena optužnica, odgovorio je.

"Kad budem pisao političke memoare, to će imati značajno mjesto, ali za to treba vrijeme. Neka svatko radi svoj posao, ja svoj, odvjetnici svoj, sud svoj, sve dođe na svoje. Istina je spora, ali dostižna. Mirno spavam, što se toga tiče", rekao je Bandić.

U slučaju Agram uz Bandića je optuženo još 15 ljudi, a šteta se procjenjuje na 26 milijuna kuna.