18. 03. 2018.

Obitelji nestalih sastaju se s Vučićem

images/thumbnails/images/MP/121083/PXL_111114_9348375.jpg
Robert Anic/PIXSELL
Hrvoje Gašparec
Autor: 

Hrvoje Gašparec

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Predstavnici udruga nestalih i zatočenih u Beogradu će od srbijanskog predsjednika tražiti podatke o nestalim građanima i braniteljima.

U pokušaju da doznaju nešto o sudbini nestalih članova obitelji sastati će se sa srbijanskim šefom države Aleksandrom Vučićem. U izaslanstvu je četrnaest predstavnika udruga nestalih branitelja i civila iz više hrvatskih gradova.

"Zatražiti ćemo od njega da na temelju onoga što je rekao da izvrši utjecaj na institucije u Srbiji, koje raspolažu informacijama o nestalim osobama da se Hrvatskoj odgovori na zahtjeve i da se sve korisne informacije iz arhiva u Srbiji dostave Hrvatskoj kako bi se riješilo pitanje nestalih osoba", kaže Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Namjeru da pomogne oko pitanja nestalih u Hrvatskoj je prošlog tjedna izrazio i sam Vučić.

"Sve što može da pomogne pronalaženju nestalih lica, sve ćemo da pronađemo i pomognemo. Dakle najotvorenije i mislim da ćemo imati pomaka u narednom periodu", rekao je Vučić.

Alvir je napomenula da oni nisu u poziciji postavljati rokove i uvjete, ali očekuju da se nešto riješi do budućeg susreta predsjednice Hrvatske i predsjednika Srbije

"Znači do tog vremena jasno ćemo se postaviti. Ako Srbija do tog vremena ne da informacije i ne vide se konkretni rezultati izražene volje onda i mi kao obitelji nećemo podržati taj sastanak", izjavila je Alvir.