22. 02. 2018.

Plenković: Cilj nam je da državna uprava bude profesionalna, učinkovita i na usluzi građana

images/thumbnails/images/MP/119147/PXL_170118_19308372.jpg
Patrik Macek/PIXSELL
Autor: 

Super User

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U Saboru atmosfera šege, šale i pošalice. SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić prvo se ispričao premijeru jer mu nije ranije mailom dostavio pitanje, aludirajući na činjenicu da su HDZ-ovi zastupnici dobili instrukcije da ranije dostavljaju svoja pitanja ministrima i premijeru. Onda je upitao i o uhljebljivanju HDZ-ovaca u državnoj upravi:

Tko će o njima odlučivati, da li središnjica HDZ-a u Zagrebu ili županijske organizacije HDZ-a po terenu?" "Naš je cilj da nam državna uprava bude profesionalna, da bude učinkovita, da bude na usluzi građanima, da oni koji u njoj rade tamo dolaze temeljem svojih kvalifikacija, sposobnosti, na temelju natječaja, na transparentan način", odgovorio mu je premijer, a onda uzvratio na podbadanje o cirkularnim mailovima, još jednom se pohvalio kako je čitao Feral dok je izlazio u Nedjeljnoj Dalmaciji.

"Drugi put ću vam ga poslati, pa možete i vi javit da se malo bolje pripremimo, to nije nikakav problem. Evo Arsen se smije, on zna kako se to radi kad ste na vlasti i kad niste. Je li tako Arsene? Vidiš kako se on smije, on je čitao nedjeljnu Dalmaciju kad i ja", rekao je Plenković.