18. 03. 2018.

Plenković sredinom veljače na sastanku s Junckerom oko spora sa Slovenijom

images/thumbnails/images/MP/118809/PXL_281217_19135228.jpg
Patrik Macek/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je na početku sjednice kako je jutros zajedno s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak održao sastanak Posebnog stručnog povjerenstva. Usuglašen je tekst akcijskog plana kojeg će Ministarstvo u ponedjeljak uputiti u javnu raspravu kao i novi natječaj za ekspertnu radnu skupinu.

"I vjerujem da ćemo na taj način dati posebnu novu dinamiku jednoj od ključnih strukturnih reformi koja je na dnevnom redu Vlade Republike Hrvatske. I vjerujem da ćemo u sljedećih dva do tri mjeseca imati novi funkcionalni ers i krenuti s ovim dijelom koji smo dogovorili da ide eksperimentalno u određeni broj škola već u idućoj školskoj godini, a za ovaj ostali dio naravno da će se pristupiti ispunjavanju svih mjera i aktivnosti koji su predviđeni strategijom i akcijskim planom", rekao je Plenković.

Čestitao je Gradu Zagrebu i ostalima na izvrsnoj organizaciji još jedne Snježne kraljice te je rekao i kako je Hrvatska domaćin Europskog prvenstva u rukometu što će "također biti prigoda za promociju zemlje i sporta". Osvrnuo se na spor sa Slovenijom i rekao da "ostajemo pri poziciji koja teži za pronalaženjem dogovornog rješenja oko granice".

"Te poruke smo komunicirali našim partnerima u Europskoj uniji, sredinom veljače u dogovoru s predsjednikom Europske komisije Junckerom, imam dogovoren jedan posebni sastanak i s njim s cijelim kolegijem komisije gdje ćemo staviti na stol sva relevantna pitanja koja su bitna za Hrvatsku u kontekstu našega članstva u Europskoj uniji, pa i odnosa sa susjedima.

Tako da ćemo tada imati prigodu još jednom rastumačiti naše stavove i naš pristup rješavanju ovog problema," kaže Plenković.