18. 03. 2018.

Pokrenuti postupci protiv Petrova, Pusić i Grbina

images/thumbnails/images/MP/65711/PXL_141216_15041037.jpg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Igor Capan
Autor: 

Igor Capan

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv predsjednika Sabora Bože Petrova, ali i još dvoje zastupnika - HNS-ove Vesne Pusić i SDP-ovog Peđe Grbina.

Protiv Bože Petrova Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak jer je, za vrijeme svog gradonačelničkog mandata u Metkoviću, sudjelovao u donošenju odluka na temelju kojih je njegov šogor Pero Jerković imenovan članom nadzornih odbora odbora metkovske Čistoće te lokalnog Vodovoda. 

.Prijava kojom se Petrov teretio za sukob interesa jer je kao saborski zastupnik, potpredsjednik Vlade i predsjednik Sabora tijekom 2016. godine 20 puta vikendima kao psihijatar u Metkoviću pregledavao lovce, držatelje oružja i zaštitare, odbačena je. 

Pokrenut je postupak i protiv SDP-ovog zastupnika Peđe Grbina jer je za vrijeme mandata bio i prokurista jedne privatne tvrtke.

"Radi se o jednom trgovačkom društvu osnovanom 2010. godine koje je 2014. po službenoj dužnosti brisano iz sudskog registra", rekao je Grbin dodavši da se ne radi o upravljačkim poslovima te da svi znaju da je njegov posao prije zastupničkog bio odvjetnički. 

"Također za taj posao nisam primao naknadu".

Postupak će se provesti i protiv HNS-ove zastupnice Vesne Pusić protiv koje je podnesena prijava jer je prošle godine na sjednici Saborskog odbora za Ustav na saslušanju kandidata za Ustavni sud s kandidatom Željkom Olujićem vodila neprimjeren razgovor. Prijavitelj smatra da je iskoristila položaj kako bi se osvetila Olujiću, koji tvrdi da Pusić nije završila srednju školu. Povjerenstvo je zaključilo kako se na temelju medijskog izvještaja može steći dojam da je Pusić stavila Olujića u nepogodan položaj.