18. 03. 2018.

Predsjednica Republike Malte sljedeći tjedan u državnom posjetu Hrvatskoj

images/thumbnails/images/MP/121298/PXL_161217_19056044.jpg
Zarko Basic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Na poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u dvodnevnom uzvratnom državnom posjetu Republici Hrvatskoj boravit će predsjednica Republike Malte Marie-Louise Coleiro Preca.

Državni posjet Predsjednice Republike Malte započet će u ponedjeljak svečanim dočekom u Uredu predsjednice, tête-à-tête susretom dviju predsjednica te bilateralnim sastankom službenih izaslanstva Republike Hrvatske i Republike Malte. U nastavku posjeta Predsjednica Republike Malte položit će vijenac ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" na Gradskom groblju Mirogoj.

Prvog dana državnog posjeta Predsjednica Republike Malte susrest će se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Istog dana predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednica Coleiro Preca obratit će se sudionicima Hrvatsko-malteškog gospodarskog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori i nazočiti potpisivanju Sporazuma o suradnji između Hrvatske gospodarske komore i Malteške komore za trgovinu, poduzetništvo i industriju.

U utorak predsjednica Republike Malte Marie-Louise Coleiro Preca posjetit će Institut Ruđer Bošković te održati sastanak s dr. sc. Stjepkom Fazinićem, v.d. ravnatelja Instituta Ruđer Bošković i dr. sc. Sonjom Levanat, predsjednicom Hrvatskog društva za istraživanje raka.