20. 03. 2018.

‘Hrvatska što prije treba ući u Schengen‘

images/thumbnails/images/MP/71836/PXL_190517_16659282.jpg
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Važno je da Hrvatska što prije postane dio Schengena, složili su se predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani u službenom je posjetu Hrvatskoj. Primio ga je Gordan Jandroković s kojim je razgovarao o političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, kao i o budućnosti EU.

"Osvrnuli smo se i na situaciju na prostoru JI Europe i naglasio sam interes RH da sve zemlje, koje bi željele u budućnosti postati punopravne članice EU, moraju zadovoljiti određene kriterije i standarde koji su im nužni na tom putu. Također upoznao sam predsjednika Tajanija s aktivnostima Hrvatskog sabora vezanima za članstvo Hrvatske u EU", izjavio je Jandroković.Posebno je važno da Hrvatska što prije postane dio schengenske zone, prvenstveno kako bi se riješio problem s izbjeglicama i terorističkim prijetnjama, istaknuo je Tajani.

"Neke je korake Hrvatska već napravila, vezano uz razmjenu informacija treba spomenuti angažman premijera Plenkovića u Bruxellesu, ali s moje strane mogu vam potvrditi da ću svakako pomoći kako bi Hrvatska što prije dosegla taj cilj", izjavio je predsjednik Europskog parlamenta.Istaknuo je i važnu ulogu Hrvatske kako na Balkanu tako i na stabilnosti mediteranskog područja. Hrvatska je napravila velike pomake što se tiče gospodarskog rasta, kazao je Tajani te poručio da trebamo što više koristiti EU fondove, poglavito kada je riječ o razvoju turizma.