18. 03. 2018.

Sindikat prometnika vlakova: Nedostaje minimalno 280 radnika

images/thumbnails/images/MP/121023/Photo_19-02-2018_2c_09_37_28_preview.jpg
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nakon jučerašnje željezničke nesreće u Donjem Zvečaju u kojoj je poginuo mladi par kada je na njihov automobil naletio vlak, reagirali su iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske.

Zamjenik predsjednika Sindikata Mario Grbešić upozorio je kako HŽ infrastruktura ugrožava željeznički promet time što smanjuje broj izvršnih radnika. Kaže kako trenutno nedostaje minimalno 280 ljudi, dok na nivou cijele Hrvatske treba zaposliti barem njih 400.

"Zamislite policajca koji regulira rotor u Zagrebu i da mu poslodavac kaže da će uz regulaciju prometa prodavati i novine. "Pa ono stigneš". To je to. To je ono što oni rade. Istodobno nam administracija raste, a sve se kao nema. U Mihanovićevoj 12 gdje je sjedište Uprave, nekada su sjedila 3 željeznička društva: HŽ Cargo, HŽ putnički prijevoz, HŽ infrastruktura. I Holding. Nestao je Holding. HŽ Cargo se preselio, HŽ putnički prijevoz se preselio. I dalje nema prazne sobe u Mihanovićevoj 12", rekao je GrbešićU Sindikatu tvrde da HŽ služi isključivo za uhljebljivanje, a o svemu su u pismu izvijestili premijera Andreja Plenkovića te resornog ministra Olega Butkovića kao i ministra rada Marka Pavića.

Uskoro opširnije...