20. 03. 2018.

Spasilačke službe tragale za nestalima duž hrvatske obale

images/thumbnails/images/MP/107451/PXL_110814_8492374.jpg
foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Sinoć su službenici MRCC Rijeka zaprimili su zahtjev za medicinskom evakuacijom putnice u infarktnom stanju sa putničkog broda „Thomson Spirit“, malteške zastave, o čemu su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Pula koji su odmah isplvili u MEDICO akciju. Organiziran je prekrcaj britanska državljanka R.W. (1947.), , na spasilačku brodicu LK Pula. Britanska pacijentica pevezena je u fažansku luku u 22.40 sati, odakle su je u daljnje postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula, javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Na pulskom području nadzora sigurnosti plovidbe pokrenuta je potražno - spasilačka akcija prema za nestalim hrvatskim državljaninom M.B. (1960.) u moru. Prema prikupljenim podacima, nestali je zadnji put viđen jučer, 16. srpnja u 18.30 sati dok je plivao iz Zambratije, kod Umaga prema Savudriji i od kada mu se gubi svaki trag. Potražno - spasilačka akcija za sada nije rezultirala pronalaskom te je i dalje u tijeku.

U makarskom akvatoriju noćas je poduzeta potražno - spasilačka akcija za dvije nestale osobe na pedalinama kojim su noćas oko 1:30 sati isplovili s jedne od makarskih gradskih plaža, o čemu su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split, odnosno, Lučke ispostave Makarska koji su odmah isplovili u potragu za nestalima. Nestali su pronađeni neozlijeđeni.

Spasilačka akcija, također prema nestalima na pedalinama, poduzeta je i na pulskom području nadzora sigurnosti plovidbe jutros, nakon što su u 5:44 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili poziv pogibelji od slovenskih državljana koji su pedalinama isplovili iz jednog od mjesnih kampova u Poreču. Na pedalini je isplovilo četvero Slovenaca koji su nakon nekog vremena završili u moru uslijed prevrtanja pedaline. Budući da dvoje od četvero nije isplivalo na obalu, uputili su poziv pogibelji slijedom čega su u potragu isplovili službenici Lučke ispostave Poreč. Akcija je gotovo odmah po pokretanju i okončana, jutros u 05.50 sati, budući da su iz LI Poreč javili u MRCC Rijeka da su i preostalo dvoje Slovenaca samostalno i neozlijeđeni isplivali na obalu.