23. 04. 2018.

Teroristički napad u Parizu? Ubijen policajac

images/thumbnails/images/MP/69880/PXL_010217_15462901.jpg
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U četvrtak, 21. travnja, u večernjim satima u centru Pariza ubijen je policajac i ranjene su još dvije osobe. Napad se dogodio u najpoznatijoj pariškoj aveniji Champs - Elyseesu, a odgovornost je preuzela islamska država. 

Oko 19 sati automobil je stao pokraj policijskog kombija, muškarac je izašao iz vozila i počeo pucati. Nakon toga pokušao je pobjeći, policajci su uzvratili vatru i ubili napadača, rekao je novinarima predstavnik francuske policije. U napadu je korišteno automatsko oružje.

Francuska policija je objavila kako zna tko je napadač, ali nisu objavili njegov identitet. Francuski mediji javljaju da ima 39 godina i da je bio pod antiterorističkom istragom zbog namjere da ubije policajca. Tzv. islamska država preuzela je odgovornost, navodi da je napadač Abu-Yusuf al-Baljiki - Belgijanac. Policija je sinoć zbog pucnjave evakuirala Champs- Elysees. Sve se događa uoči nedjeljnih predsjedničkih izbora u zemlji.