22. 02. 2018.

Tužiteljstvo traži istražni zatvor za svih 15 osumnjičenika u akciji Agrokor

images/thumbnails/images/MP/113226/PXL_181017_18402612-1.jpg
foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Damon Balenović (Mediaservis)
Autor: 

Damon Balenović (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nakon ispitivanja osumnjičenika privedenih u akciji Agrokor Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke. Osumnjičeni bi se upravo u ovim trenucima trebali pojaviti pred sucem, koji će odlučiti hoće li se oni braniti sa slobode ili će im odrediti istražni zatvor.

Uhićeni su svi osim Ivice Todorića i njegovih sinova Ante i Ivana, koji nisu u Hrvatskoj. Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, potvrdio nam je da ga je policija kontaktirala.

"On se još uvijek nalazi u inozemstvu, krenuo je prema Hrvatskoj. Očekujemo da će tijekom sutrašnjeg, a najkasnije preko prekosutrašnjeg dana biti u Hrvatskoj. Nije došao do sada jer ga do jučer do podne nitko nije službeno pozvao. Čim je policija stupila s njime u kontakt, kada su mi rekli da treba doći u Hrvatsku, on je tako i postupio", rekao je Olujić.Olujić je demantirao napise da je Todorić angažirao londonskog odvjetnika Michaela O'Kanea, stručnjaka za postupak izručenja. Pitali smo Olujića što ako sudac istrage odredi Anti Todoriću istražni zatvor.

"Kada dođe u Hrvatsku i kada se javi policijskim djelatnicima, oni ga vode u istražni zatvor. Ukoliko se ne pojavi u primjerenom roku, postoji mogućnost raspisivanja tjeralice, ali u njegovom slučaju to neće biti potrebno jer je krenuo u Hrvatsku", dodaje odvjetnik.Veliki dio osumnjičenika u iskazima su opovrgnuli posrednu vezu s financijama. To je učinio i Mislav Galić za kojeg se jučer pisalo da je izravno teretio Ivicu Todorića. Nikoga mi nismo uvaljivali, rekao nam je Galićev odvjetnik Mate Matić.

"Ne radi se o nikakvom posebnom dokumentu. Identičnog je sadržaja, kao što je Ivica Todorić na blogu izjavio. Sve aktivnosti, sve financijske transakcije koje su se događale, nemaju nikakve veze s mojim klijentom, nego je i sam Ivica Todorić rekao da je to njegova aktivnost. To je papir takvog sadržaja, ako postoji i bilo kakva odgovornost ona je od gospodina Todorića", rekao je Mate Matić.