23. 04. 2018.

Ultra: U bijegu od policije preminuo 24-godišnjak

images/thumbnails/images/MP/107450/PXL_160717_17376143.jpg
foto: Borna Filic/PIXSELL
Marinela Ruškovački (Mediaservis)
Autor: 

Marinela Ruškovački (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Jučerašnju, posljednju večer popularnog festivala Ultra u Splitu obilježio je i smrtni slučaj mladića koji je, u bijegu od policije i pokušavajući sakriti drogu koju je posjedovao, preminuo zbog gutanja plastične vrećice u kojoj se nalazila manja količina, pretpostavlja se, marihuane...

Policajci su 24-godišnjem hrvatskom državljaninu pokušali prići oko 20 sati i 30 minuta ispred stadiona Poljud, zbog sumnje da je u posjedu droge, a on se, primjetivši ih, "bacio" u bijeg. Policajci su došli do njega, te ga pratili prema službenom vozilu u namjeri da ga se preveze u policijsku postaju. Ana Čepić iz splitske policije.

"Tijekom dolaska do službenog vozila 24-godišnjaku je iznenada pozlilo. Policijski službenik mu je odmah pokušao pružiti pomoć, dok je drugi službenik pozvao liječničku pomoć koja je na mjesto događaja ubrzo stigla i osobu prevezla u bolnicu. Naknadno smo izviješteni da je 24-godišnjak u bolnici preminuo", rekla je Čepić. Neslužbene su informacije da je mladić preminuo od gušenja plastičnom vrećicom koja mu je zapela u dušniku, a koju je progutao sa, pretpostavlja se, manjom količinom marihuane. Službene informacije o točnom uzroku smrti bit će poznate nakon obdukcije koja je naložena od strane Županijskog državnog odvjetništva. Inače, u tri dana održavanja festivala policija je privela 339 osoba zbog prekršaja vezanih uz droge, 28 zbog remećenja javnog reda i mira, dok je 10 osoba "zaradilo" kaznene prijave zbog proizvodnje i prometa drogama. Zaplijenjeno je više od 1000 tableta ecstasyja, 350 grama marihuane, 105 grama amfetamina, te 60 grama kokaina, kao i nešto LSDa, hašiša i heroina.