23. 02. 2018.

Vučić: To je teroristički čin, naći ćemo ubojicu

images/thumbnails/images/MP/119075/PXL_291017_18528799.jpg
Srdjan Ilic/PIXSELL
Lana Ružičić
Autor: 

Lana Ružičić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nakon ubojstva lidera Kosovskih Srba Olivera Ivanovića, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost.

U svoje ime, ime Srbije i Vlade izražavam sućut obitelji, rekao je Vučić. Ovo je za nas teroristički akt i tako ćemo se prema njemu odnositi. Očekujemo da tužiteljstvo pokrene postupak, rekao je predsjednik Srbije. Uputili smo pismo organima Eulexa i UNMIK-a sa zahtjevom da državni organi Srbije sudjeluju u provođenju istrage jer bi to značilo otkrivanje istine. Sve mjere koje su neophodne, a to sam jutros obećao supruzi Olivera Ivanovića, Srbija će poduzeti i pronaći ćemo ubojicu ili ubojice, poručio je Vučić. Dodao je da ima puno zanimljivih detalja, ali nije htio otkriti ništa.

Nažalost, ubojstvo se nije dogodilo na teritoriju koji izravno kontroliramo, rekao je Vučić i izrazio sućut svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Ovo je napad na sve Srbe, bez obzira je li počinitelj Albanac, Srbin ili stranac, zaključio je predsjednik Srbije poručivši da je sve jasno kad se pogleda kome bi ubojstvo bilo u interesu. Uskoro opširnije...