20. 01. 2018.

Plenković posjetio poplavljeni Ogulin

images/thumbnails/images/MP/111212/PXL_150917_17997161.jpg
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Damon Balenović (Mediaservis)
Autor: 

Damon Balenović (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nevrijeme praćeno pljuskovima zahvatilo je velik dio Hrvatske. Rijeka Dobra izlila se na području Ogulina, a zbog porasta vodostaja moguće je uvođenje pripremnih mjera obrane od poplava na Savi uzvodno od Jasenovca te na Kupi i Korani.

U Ogulinu je poplavljeno oko 200 privatnih kuća, a na pogođeno područje stiglo je 50 pripadnika namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga. Ogulinski gradonačelnik sazvao je Stožer civilne zaštite radi podizanja spremnosti obrane od poplava pri mogućem daljnjem rastu vodostaja, a ugroženo područje jučer je posjetio i državni vrh pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića.

"Od DUZS-a i grad Zagreb zatražit ćemo da se u Ogulin što prije pošalju isušivači budući da je dio njih u Zadarskoj županiji. Vlada će sagledati procjene šteta i vidjeti kako i na koji naćin pomoći Ogulincima", kazao je premijer.

U ogulinskoj Gimnaziji Bernardina Frankopana danas neće biti nastave. Iako voda u školu nije ušla, nastava se odgađa zbog nedostatka električne energije. U ostalim školama, nastava će se odvijati normalno. Kiša prijeti i danas te sljedećih dana.

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno