17. 03. 2018.

Plenkoviću predana peticija Svako bolesno dijete iima pravo na šansu za život

images/thumbnails/images/MP/105611/PXL_190617_17049275.jpg
19.06.2017., Zagreb - Marina Skrabalo, upraviteljica zaklade Solidarna, urudzbirala je peticiju s popratnim pismom predsjedniku Vlade. Peticiju su pokrenuli Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost i Program ekonomsko-socijalne pravednosti Centra za mirovne studije, zbog akutne ugrozenosti zdravlja i zivota sedmoro djece koja boluju od maligne bolesti neuroblastoma, a lijece se u Djecjoj bolnici Zagreb u Klaicevoj ulici. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


ZAGREB - Predstavnici zaklade SOLIDARNA predali su danas peticiju Svako bolesno dijete ima pravo na šansu za život s popratnim pismom premijeru Plenkoviću.


Peticiju su pokrenuli Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost i Program ekonomsko-socijalne pravednosti Centra za mirovne studije, zbog akutne ugroženosti zdravlja i života sedmoro djece koja boluju od maligne bolesti neuroblastoma, a liječe se u Dječjoj bolnici Zagreb u Klaićevoj ulici. Do jutros peticiju je potpisalo 29,200 građana {media}"Ono što mi tražimo je da Vlada hitno donese odluku o financiranju liječenja djece u Klaićevoj i očekujemo da se danas Vlada o tom oglasi" kaže Marina Škrabalo, upraviteljica zaklade Solidarna. Od Vlade traže: da danas na izvanrednoj sjednici donese odluku o izravnoj dotaciji 10,5 milijuna kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb za potrebe hitne nabavke novog lijeka za sedmoro malih pacijenata oboljelih od neuroblastoma izravno od proizvođača. da Vlada naloži da HZZO u najkraćem roku odobri povećanje mjesečnog limita za dodatna 2,5 milijuna kn Klinici za dječje bolesti Zagreb, i to već od narednog mjeseca. da Vlada zaduži HZZO da u suradnji s Ministarstvom zdravstva i bolnicama do jeseni napravi procjenu potreba izdvajanja za izvanredne zdravstvene situacije i rijetke bolesti i osnuje Krizni zdravstveni fond sa fleksibilnijim mehanizmima dotacija za hitne i posebno skupe potrebe. Dodajmo kako se Povjerenstvo u kojem se nalaze onkolozi koji se bave solidnim tumorima u djece i odraslih, u vezi sedmero bolesne djece iz Klinike za dječje bolesti Zagreb, a koje je osnovalo Ministarstvo zdravstva danas sastaje u 14 sati.