18. 03. 2018.

Koncertom Ane Rucner počela trodnevna manifestacija ‘Tesla & Friends‘

images/thumbnails/images/MP/106971/PXL_090717_17294952.jpg
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Predavanjem u Tehničkom muzeju i sinoćnjim koncertom Ane Rucner na Bundeku počela je trodnevna manifestacija Tesla&friends. Sve do sutra u Zagrebu će se obilježavati 161. obljetnica rođenja izumitelja Nikole Tesle i Dan Nikole Tesle - dan znanosti, tehnologije i inovacija. Manifestaciju već osmu godinu zaredom organizira Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost.


Zanimljiv program povodom obilježavanja čeka nas i danas - najavljuje predsjednica udruge Dragica Mihajlović.

"U 10 sati je polaganje cvijeća kod spomenika Nikole Tesle, uz prigodan glazbeni program, a navečer svečana večer i dodjela godišnjih nagrada. Sutra, završni dan manifestacije, obilježit će konferencija ‘Tesla u Zagrebu‘ na temu Tesla u znanosti i primjena Teslinih izuma", kaže Mihajlović.

U utorak večer je rezervirana za kazališnu predstava Filipa Šovagovića ‘Tesla Anonimus‘ u kazalištu Gavella. U sklopu trodnevne manifestacije, dodaje Mihajlović, zagrebačke fontane u 21 sat projicirat će Teslin lik.

"Ovaj spektakl će trajati tri dana, počet će u 21 h i trajat će do ponoći. Možete napraviti selfie pored fontana sa Nikolom Teslom" dodaje Mihajlović.