20. 03. 2018.

Primopredaja prostora Centru za pružanje usluga u zajednici savjetovalište Luka

images/thumbnails/images/MP/69919/PXL_161113_6929642.jpg
Elvira Gašparović (Mediaservis)
Autor: 

Elvira Gašparović (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Gradonačelnik Bandić uručio je danas Andreji Ninić, privremenoj ravnateljici i voditeljici Odjela za ustanove socijalne skrbi Grada Zagreba, ključeve novog prostora Centra za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz:


"Cilj naše ustanove je pružanje psihosocijalne pomoći, osnaživanje mladih koji su u riziku ili su već u nekim problemima poteškoća u ponašanju, njihovim roditeljima, odgajateljima, nastavnicima, drugim stručnim radnicima koji su uključeni u njihov odgoj i obrazovanje. Cilj nam je doprinjeti jednom tolerantnijem i odgovornijem društvu", istaknula je Ninić.Za potrebe rada Savjetovališta Luka Ritz saniran je prostor u prizemnoj zgradi na lokaciji Ljudevita Posavskog 48:

"Osigurana je multifunkcionalna dvorana. Imamo uredske prostorije naših stručnih radnika, sanitarne čvorove prilagođene za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti", dodaje Andreja Ninić.Centar još ne radi, jer je prije otvorenja potrebno još licenciranje:

"Ovdje je riječ o primopredaji objekta koja je osnovana 2014. godine. Ispunjeni su formalni uvjeti što se tiče ishodovanja licence. Nama je preduvjet za početak rada i početak pružanja naših usluga donošenje rješenja o minimalnim uvjetima od strane nadležnog ministarstva", rekla je Ninić.Na ovaj Centar posebno je ponosna majka Luke Ritza, Suzana:

 "Jako sam uzbuđena. Nakon početne ideje koje smo suprug i ja zamisli u suradnji s gradonačelnikom i gradom Zagrebom i svim uredima Zagreba želim se zahvaliti svima koji su na bilo koji način zaslužni za stvaranje ove ustanove", dodala je Suzana Ritz. Priomopredaja je obavljena dan uoči Lukinog rođendana, rekao nam je gradonačelnik Bandić:

"Ništa ne može nadoknaditi njihovog sina. Svaka nova akcija koja odvraća od nasilja i nikada više ne želim čitati u novinama da se dogodi ono što se Luki dogodilo. To je mali zalog mene i zagreba da smo ovo napravili", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.