18. 03. 2018.

Proizvodi hrvatskog sela na novoj lokaciji

images/thumbnails/images/MP/122288/download-1.jpg
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Sedamnaesti sajam Proizvodi hrvatskog sela održat će se od petka do nedjelje u Pučkom otvorenom učilištu u Ulici grada Vukovara 68 u Zagrebu.


Riječ je o sajmu koji se prethodnih godina održavao u Boćarskom domu, a na kojem sudjeluju proizvođači najboljih domaćih proizvoda. Ovogodišnji će sajam okupiti šezdesetak proizvođača. Zaljubljenicima u tradicijske prehrambene proizvode i pića predstavit će, među ostalim, vina, rakije, likere, maslinova i bućina ulja, med, sireve te suhomesnate proizvode. U petak će se posjetitelji moći upoznati s tradicijskim proizvodima od turopoljske svinje.

Turopoljska svinja jedna je od najstarijih europskih pasmina svinja te autohtona hrvatska pasmina, nastala u Turopolju tijekom ranoga srednjeg vijeka. Kako bi se proizvođače potaknulo na povećanje uzgoja, brigu i očuvanje turopoljske svinje, u tijeku je projekt „Valorizacija tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje“ koji financira Europska komisija.

Osim što promiču tradicijske proizvode, Proizvodi hrvatskog sela građanima omogućuju da dođu do domaćih visokokvalitetnih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca.

Sajam je otvoren od petka do nedjelje između 9 i 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.