20. 03. 2018.

Prva skupina djece branitelja otputovala u Novi Vindolski

images/thumbnails/images/MP/107437/PXL_030617_16873746.jpg
Domagoj Vušak (Mediaservis)
Autor: 

Domagoj Vušak (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici ispratili su prvu djecu hrvatskih branitelja slabijeg socijalno ekonomskog statusa na besplatno ljetovanje u Novi Vinodolski. U idućih mjesec dana na besplatno ljetovanje će više od 200 djece branitelja, u prvoj skupini otputovalo ih je 60:


"Imaju svjetske uvjete. Plaža im je ne da se baciš kamen, nego pljuneš skoro u more. Prema tome djeci će biti prekrasno, nek se čuvaju i neka se sretno vrate", rekao je Bandić.

Što ih očekuje u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom otkriva pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih. "Puno zabave, kupanja , sunčanja, pedagoških igara, zabave i svega onoga što djeca vole", rekla je Helfrih.Djeca hrvatskih branitelja na besplatno ljetovanje u suradnji Grada Zagreba i Crvenog križa putuju već 16. godinu zaredom.

I ove godine očekuje ih bogat program - kaže ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa Petar Penava. "Osim sunca i mora oni će tamo i učiti, malo se educirati o posebnostima sjevernog Jadrana. Naučit će pružati prvu pomoć. Sve ono što Crveni križ radi među građanima Grada Zagreba ponudit ćemo i našim korisnicima u domu", rekao je Penava.