18. 03. 2018.

Štand dobrote

images/thumbnails/images/MP/112870/PXL_121017_18340039.jpg
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Humanitarna udruga Portal Dobrote na svoj način obilježava Svjetski dan hrane u subotu 14. listopada kroz Štandove dobrote na svim većim tržnicama u Zagrebu. Ova humanitarna inicijativa provodi se u sklopu velikog volonterskog projekta "72 sata bez kompromisa" u suradnji sa SKAC Palma kojim se promiče solidarnost, zajedništvo i volonterstvo.


Velikim volonterskim projektom "72 sata bez kompromisa" želja im je, kažu, preplaviti Hrvatsku dobrim djelima i pokazati solidarnost mladih naraštaja. Kao dio promocije volonterstva i projekta "72 sata bez kompromisa" priključuje se i humanitarna udruga Portal Dobrote sa svojom humanom inicijativom „Štand dobrote“.

Sudjeluju: Branimirova tržnica, Britanski Trg, Dolac, Kvaternikov trg, Jarun, Prečko, Savica, Sesvete, Špansko, Trešnjevački plac, Trnsko i Utrina.

U sklopu tržnice bit će postavljena kutija sa natpisom "Imaš hrane viška - ostavi, treba ti hrana - uzmi" u koju će prodavači po završetku rada tržnice staviti višak svojih proizvoda koji trenutno ostavljaju na stolu ili podu tržnice. Portal Dobrote nedavno je pokrenuo novi projekt ’Nahranimo Hrvatsku’ koji je usmjeren na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane.

"Zašto ne bismo pomogli onima kojima je teže nego nama, nahranili ih te im barem na kratko vratili dostojanstvo?" pitaju se organizatori.