18. 03. 2018.

Telefončić slavi 5.rođendan

images/thumbnails/images/MP/70753/PXL_040513_6061403.jpg
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Savjetovalište Telefončić ove subote slavi petu godišnjicu rada te tim povodom organizira Dan otvorenih vrata. Od 10-12 poziva roditelje, bivše, sadašnje i buduće pozivatelje da se pridruže slavlju uz zakusku.


Savjetovalište za rani razvoj djece - Telefončić je nastalo u sklopu UNICEF-ove akcije 'Prve 3 su najvažnije'. U sklopu savjetovališta, roditelji, udomitelji i svi oni koji skrbe o djeci predškolske dobi mogu dobiti informacije i stručne savjete svakog radnog dana od 9 do 20 sata na telefon 01 4850555 ili putem e-pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U travnju 2014. godine Telefončić preuzima Grad Zagreb, odnsono Mali dom - Zagreb - Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži.

Glavni je cilj Telefončića omogućiti dostupnost stručnih informacija o skrbi za djecu i suvremenom roditeljstvu, koje su u skladu sa suvremenim znanstvenim spoznajama i preporukama.

Putem Telefončića mogu se dobiti informacije i stručna podrška iz područja trudnoće i poroda, dojenja i prehrane, zdravstvenih potreba djeteta, njege, dječjeg motoričkog, emocionalnog i psihosocijalnog razvoja te suvremenog roditeljstva.Profesionalni tim Telefončića čine medicinske sestre, patronažne sestre, primalje, te psihologinje.