17. 03. 2018.

U Domu sv. Ana proslava 40. obljetnice

images/thumbnails/images/MP/69862/PXL_040613_6166690.jpg
Elvira Gašparović (Mediaservis)
Autor: 

Elvira Gašparović (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dom za starije osobe Sveta Ana Zagreb u Islandskoj ulici danas slavi 40 obljetnicu rada i djelovanja. U okviru svečanosti upriličen je glazbeno-umjetnički program i filmska projekcija. U domu postoji odjel za zdravstvenu skrb, njegu i rehabilitaciju, odjel prehrane i higijene, odjel cjednevnog boravka i niz drugih pogodnosti.


"Da bi dom bio tako dobar i na nivou, prije svega moramo zahvaliti našim djelatnicima koji su se neizmjerno angažirani, koji se puno trude jer je posao zahtjevan. Dvije su gospođe radile 40 godina u domu, i to ćemo obilježiti", istaknula je ravnateljica Doma Luca Slišković.

Kvaliteta svih domova u Gradu Zagrebu na zavidnoj je razini, dodaje Slišković. "Svi korisnici u domovima u zagrebu žive kvalitetnije nego njihove generacije koje nisu u ustanovi. Pod jednim uvjetom, da su oni htkjeli ići u dom. Program je raznovrsan i postoji individualan rad sa svim korisnicima", dodala je Slišković.

Dom sveta Ana Zagreb sastoji se od stambenog i stacionarnog dijela. "170 na stacionarnom dijelu, većinom su jednokrevetne sobe, pet soba ima dvokrevetnih za bračne parove iako i oni traže svoju sobu. To je stil življenja", objasnila je ravnateljica doma.

Prisutne na svečanoj proslavi 40. obljetnice pozdravio je i gradonačelnik Milan Bandić."Još ćemo Luca i ja jedan mandat odraditi. Lijepo je ovdje ljude vidjeti koji su 40 godina u domu, lijepo je vidjeti nasmijana lica. No, još je ljepše vidjeti ljude kojima zadnje četiri godine nismo korigirali cijene doma,a nećemo to uraditi niti ove, niti iduće godine", zaključio je zagrebački gradonačelnik.