18. 03. 2018.

U Kinu Europa od 15. do 19. ožujka Venecija u Zagrebu

images/thumbnails/images/MP/122289/PXL_160118_19302798.jpg
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Kino Europa već petu godinu zaredom na platno donosi filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), najstarijeg i jednog od najpoznatijih filmskih festivala. Program "Venecija u Zagrebu" trajat će od četvrtka do nedjelje, a donosi osam naslova sa zadnje Mostre održane u rujnu prošle godine.


Program otvara glazbena komedija "Ljubav i podzemlje".

"U režiji renomirane filmske braće Manetti koja je bila u konkurenciji za prestižnog Zlatnog lava. Riječ je o razigranoj, intimnoj posveti popularnom žanru napuljske šeneđate koja je smještena kriminalni milje Napulja te se drsko poigrava s mafijaškim stereotipima", kaže Dina Pokrajac iz kina.

Ulaz na ovu projekciju u četvrtak u 20 sati je besplatan, a trebate samo preuzeti svoju ulaznicu na blagajni kina. U petak se gleda komedija "Zajednički život".

"Prati neobično prijateljstvo između melankoličnog gradonačelnika i dvojice sitnih kriminalaca koje spoji ljubav prema poeziji. Radnja filma smještena je u fiktivni južnjački gradić Desperato", ispričala je Pokrajac.

Prvi se put prikazuju dva venecijanska kratka filma na koja je ulaz u petak besplatan.

"Riječ je o filmovima "Bliska budućnost" Salvatorea Metroa, kratkometražnoj studiji migrantske krize te film "Gospodin Rotpeter", imaginarni portret nadahnut književnim likom Franza Kafke, majmunom koji postane čovjek, a u izvedbi talijanske glumačke dive Marine Confalone", najavila je Pokrajac.

Najzvučniji ovogodišnji naslov je pobjednik programa Orizzonti koji nagrađuje najinovativnije filmove, a prikazuje se u subotu.

"Riječ je o filmu "Nico, 1988." talijanske redateljice Susanne Nicchiarelli. Ovaj film ceste prati posljednje godine u životu Christe Päffgen poznatije pod pseudonimom Nico i donosi drugu, manje poznatu stranu priče o ikoni 1960-ih", objasnila je Pokrajac.

U nedjelju možemo pogledati animiranu adaptaciju Basileove bajke 'Mačka Pepeljuga' koja nas vodi u oronuli futuristički Napulj, a tu je i romantična drama "Jedna obitelj".

"Film slavnog redatelja Sebastiana Risoa donosi šokantnu priču o Vincentu i Mariji koji putem crnog tržišta pomažu parovima koji ne mogu imati vlastitu djecu", radnju filma ukratko je ispričala Pokrajac.

Program završava u nedjelju filmom "Crvena pustinja".

"To je modernističko remek-djelo jednog od najvećih talijanskih redatelja svih vremena Michelangela Antonionija. Riječ je posljednjem nastavku njegove slavne tetralogije o nelagodama i otuđenju modernog života. Film se bavi danas iznimno aktualnim temama, od poniranja u ludilo usred društvenog okruženja do ekološkog zagađenja", kazala je Pokrajac.

Cijena ulaznica je 20 kuna, a možete ih kupiti na blagajni ili putem weba kina gdje se nalazi raspored projekcija.