23. 02. 2018.

U Zagrebu proslavljena Kineska nova godina

images/thumbnails/images/MP/120694/PXL_120218_19644379.jpg
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Na glavnom zagrebačkom trgu jučer je održana proslava Kineske nove godine na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Milan Bandić i veleposlanik NR Kine u RH Nj. E. Hu Zhaoming.


Tijekom proslave, koju su suorganizirali Grad Zagreb, Veleposlanstvo NR Kine i Turistička zajednica grada Zagreba, posjetitelji su mogli uživati u tradicionalnim plesu lavova.

Navečer je kinesko Veleposlanstvo održalo Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko - hrvatskih odnosa, dok su uz Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice postavljeni lampioni, a same fontane svijetlile su tradicionalnom crvenom bojom NR Kine.

Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način simbolično su povezani Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima Zagreba.

Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.