Zbog salmonele povlače se Sarajevski ćevapi

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o povlačenju iz prodaje smrznutog proizvoda Sarajevski ćevapi, hrvatskog proizvođača Škorić d.o.o. Kaštel Sućurac, zbog prisutnosti bakterija Salmonella spp i Escherichiae coli.

“Sarajevski ćevapi proizvođača Škorić d.o.o. Kaštel Sućurac, zbog prisutnosti bakterija Salmonella spp i Escherichiae coli, nisu u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća o mikrobiološkim kriterijima za hranu”, priopćilo je ministarstvo.

Potrošači se obavještavaju o opozivu tog proizvoda u pakiranju od 1000 grama, s natpisom “brzo smrznuti proizvod, zamrznuto dana 16. svibnja 2018., LOT 208755, bar koda 3 858883 221343, najbolje upotrijebiti do 16. studenog 2018., proizvođača ŠKOKIĆ d.o.o., Kaštel Sućurac, Hrvatska”.

Proizvod na tržište stavlja veleprodajni subjekt u poslovanju s hranom Stanić d.o.o., Sveta Nedelja.