5 beauty savjeta koje ne biste trebali slijediti

Foto : Pexels
Foto : Pexels

Svi vole “uradi sam” projekte. Postoji nešto privlačno u tome da svoju masku za lice napravite od sastojaka koji vam se obično nalaze u frižideru. Jogurt, avokado ili jabučni ocat samo su neki od ljekovitih sastojaka koje možete uklopiti u svoju beauty rutinu, piše Cosmoplitan.com.

No, ne trebate vjerovati svemu što se piše, jer neki od ovih “ljekovitih” beauty sastojaka mogu ozbiljno naštetiti vašoj koži. Donosimo vam nekoliko savjeta iz kućne radinosti od kojih se trebate držati podalje.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Korištenje kokosova ulja za hidratizaciju kože

Iako je kokosovo ulje “it” namirnica kada je riječ o kuhanju ili zdravlju kože, nikako ga nemojte nanositi na lice. Ako vaša koža nije dehidrirana poput Sahare, kokosovo ulje začepit će pore, što sigurno ne želite.

Foto : Pexels
Foto : Pexels

Uklanjanje mrtvih stanica limunom ili limunovim sokom

Znate kako vam čak i kapljica limunova soka može isušiti usta u sekundi? To je upravo onaj osjećaj koji ćete dobiti ako ga stavite na kožu lica. Ako ste u blizini sunca, forsiranje ovog superkiselog soka može izazvati kemijsku reakciju zbog koje ćete dobiti osip ili, još gore, plikove.

Foto : Pexels
Foto : Pexels

Piling od šećera, soli ili sode bikarbone

Još tri sastojka koja spadaju u skupinu “dobri za vaše tijelo, ali ne i za vaše lice”. Granule koje se često koriste u DIY pilinzima mogu imati oštre rubove. Ako ih koristimo na osjetljivoj koži, mogli bi iziritirati lice i učiniti ga crvenim.

Foto : Pexels
Foto : Pexels

Korištenje paste za zube na prištićima

Iako pasta za zube može isušiti prištiće zahvaljujući sastojcima poput sode bikarbone i peroksida, postoji velika šansa da će još više iritirati kožu i učiniti je crvenijom. Pasta za zube i koža jednostavno nisu dobra kombinacija.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Fiksiranje šminke lakom za kosu

Nešto što često vidimo kao beauty savjet ako želimo zadržati make-up netaknutim nekoliko sati. No, to što lak drži kosu na mjestu ne znači da će držati i šminku. Rezultat može samo biti suhoća, iritacija i ljuštenje kože. Zato, držite se fiksatora koji su namijenjeni koži lica.