7 savjeta kako preživjeti cijeli dan u visokim petama

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Počela je sezona ljetnih vjenčanja, ali i drugih događanja koja su karakteristična za ovo toplo doba godine.
Ti zabavni ljetni događaji traže laganu odjeću i visoke potpetice. Iako takva obuća izdužuje figuru i izgleda vrlo ženstveno, ponekad je jako teško izdržati cijeli dan u visokim petama.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
No postoji nekoliko trikova uz koje će to biti jednostavno.
Stavite štikle u zamrzivač na 30 minuta
Ostavite štikle 30 minuta u zamrzivaču. Kada ih tako hladne obujete, primijetit ćete kako se materijal prilagođava obliku vašeg toplog stopala. Također možete isprobati staviti vrećicu s vodom unutar cipela i tako ih staviti u zamrzivač. Smrznuta voda će ih malo raširiti.
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Čarape i topla voda
Umočite čarape u toplu vodu i navucite ih na stopala prije nego što obujete štikle. Nosite ih tako neko vrijeme kako bi se cipele raširile prije nego što ih obujete na bosu nogu.
Hidratantna krema
Mazanje stopala hidratantnom kremom prije nego što obujete štikle može vas spasiti od bolnih žuljeva i flastera.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Upotrijebite baby puder
Pokušajte štikle posipati iznutra baby puderom kako biste spriječili znojenje stopala i žuljeve.
Nemojte skidati štikle
Čak i ako vas noge jako bole, skidanje štikli je loša ideja. Možda će vam na trenutak biti lakše, no vaša bi stopala ubrzo mogla nateći pa će ponovno obuvanje moglo biti izrazito bolno.
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Koristite roll-on dezodorans
Prije nego što obujete štikle, namažite osjetljiva područja stopala roll-on dezodoransom kako biste izbjegli trenje i neudobnost.
Pokušajte izbjegavati mirno stajanje na mjestu
Čak i ako vas noge jako bole, pokušajte prošetati u štiklama s vremena na vrijeme. Stajanje na mjestu u petama samo će vam izazvati dodatnu bol. Možete i sjesti kako biste se nakratko odmorili, ali nemojte pritom skidati obuću s nogu.