Ako pazite na liniju, na ovo piće i ne pomišljajte

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ako pokušavate skinuti višak kilograma, vjerojatno se pridržavate određenog plana prehrane. Uz to, prijavili ste se u teretanu, odredili režim spavanja i pokušavate eliminirati stres

Međutim, uza sve to, treba pripaziti na još neke svakodnevne navike koje vas mogu sabotirati, a da toga možda niste ni svjesni.

Naime, čak i ako dobro izračunate kalorije koje se odnose na hranu, trud će biti uzaludan ako istovremeno ne vodite računa i o tzv. tekućim kalorijama. 

Gazirana pića najveća su opasnost, a mogu imati i do 250 kalorija u samo jednoj limenci. Jedna Coca-cola ima 39 grama šećera, što je jednako osam jušnih žlica čistog šećera

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dijetetičarka Natalie Rizzo izjavila je za Popsugar.com da su gazirani sokovi među najgorim napicima za skidanje kilograma.

“Gazirani sokovi napunjeni su nepotrebnim šećerom i kalorijama, i to onima koje vam ne daju nikakvu hranjivu vrijednost. Ljudi ih nazivaju praznim kalorijama”, rekla je dr. Rizzo.

“Ako ih pijete uz obrok, mogli biste udvostručiti kalorije, ovisno o količini pića. Zašećerena pića povezana su s povećanjem tjelesne težine, dijabetesom tipa 2, pretilošću i bolešću srca. Uz to, nedavna istraživanja pokazuju da umjetni zaslađivači snažno povećavaju osjećaj gladi“, dodala je.

Zbog toga biste trebali piti samo vodu i nezašećerene čajeve. A ako vam treba slatki obrok, radije pojedite domaći kolač ili popijte čašu vina, čime ćete zadovoljiti potrebu organizma za šećerom.