Ariana Grande progovorila o tjeskobi nakon napada u Manchesteru

Ariana Grande (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)
Ariana Grande (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Pjevačica Ariana Grande progovorila je za magazin Elle o tjeskobi koju je proživljavala nakon prošlogodišnjeg terorističkog napada u Manchesteru, piše Independent.

Podsjetimo, neposredno nakon nastupa na rasprodanom koncertu u svibnju prošle godine, bombaš samoubojica detonirao je eksplozivnu napravu, pri čemu su smrtno stradale 22 osobe, a oziljeđeno ih je 500.

U razgovoru za Elle, 25-godišnja pjevačica rekla je kako je uvijek patila od tjeskobe, ali su se simptomi nakon napada pogoršali. Uz snažne vrtoglavice, osjećala se kao da ne može disati, a to ju je iskustvo inspiriralo za pisanje pjesme “Get Well Soon”Pharrellom Williamsom. 

Pjesma uključuje stihove poput “moj sustav je preopterećen” i “svi glasovi u mojoj glavi razgovaraju jedni s drugima”.

A lot of mainstream top 40 types—those who, say, have a certain Reputation—are seemingly reluctant to take a political stance. The fear being, presumably, a loss of fan base and revenue. “That’s wild to me,” Ariana says. She is loud and proud in her anti-Trumpism and has aligned herself with gun reform and Black Lives Matter. The interviewer wonders if she’s gotten any backlash. “Of course!” she says. “There’s a lot of noise when you say anything about anything. But if I’m not going to say it, what’s the fucking point of being here? Not everyone is going to agree with you, but that doesn’t mean I’m just going to shut up and sing my songs. I’m also going to be a human being who cares about other human beings; to be an ally and use my privilege to help educate people.” Link in bio for our full August 2018 cover story with #ArianaGrande. . . ELLE August 2018 credits: editor-in-chief: @ninagarcia creative director: #stephengan photographer: @alexilubomirski stylist: @natasharoyt hair: @thejoshliu makeup: @patrickta

A post shared by Elle Magazine (@elleusa) on

U noći napada u publici je bila i njezina majka Joan, koja je za Elle otkrila kako je Ariana nakon napada beskrajno plakala i dva dana gotovo uopće nije progovorila. Mislila je i da više nikada neće nastupati.

Međutim, majka se prisjetila i da joj se kći jedne noći uvukla u krevet i rekla da neće prestati pjevati, ali i da neće nastupati sve dok ne održi nastup u Manchesteru.

Nakon toga nazvale su menadžera Scootera Brauna i organizirale koncert One Love Manchester, na kojem su nastupali Justin Bieber, Miley Cyrus i Coldplay, a prikupljeno je 23 milijuna dolara humanitarne pomoći.

Iskustvo prvog nastupa nakon napada Grande je okarakterizirala “zastrašujućim”, dok je zasluge za to što ga je odradila pripisala obožavateljima.