Baldahini hrvatske proizvodnje: Saznali smo što se krije iza imena Giggle and Pop

Foto: Giggle and Pop
Foto: Giggle and Pop

Na Instagramu pronalazimo sve više malih zanimljivih trgovina koje svojim proizvodima dječje sobice pretvaraju u bajku.

Jedna od njih skriva se pod imenom Giggle and Pop. Oni su dvojica “vilenjaka” koji ručno izrađuju baldahine koji zatim djecu čuvaju od ružnih snova. Razgovarale smo s timom koji stoji iza njih i saznale još neke zanimljive detalje.

Foto: Giggle and Pop
Foto: Giggle and Pop

Zanimalo nas je kako izgleda njihova izrada i kakvi se materijali koriste. “Ideja o dizajnu došla je iz pokušaja i pogrešaka. Nakon što smo vidjeli što daje efekt padanja i koja je idealna količina materijala, odlučili smo se za mekani i prozirni muslin i elastični til”, kaže nam Ivana.

Baldahini se izrađuju ručno, a za to je potrebno nekoliko sati. Ipak, zbog velike količine dodatnog posla, rok isporuke je sedam radnih dana.

Baldahine su počeli izrađivati zbog nezadovoljstva. “Dok smo skupljali sitnice za dekoriranje vlastite sobe za bebu, bili smo razočarani kupljenim. Baldahin koji nam je stigao nije bio ni sličan onome na fotkama pa smo odlučili napraviti svoj”, objašnjava.

Foto: Giggle and Pop
Foto: Giggle and Pop
Posao je krenuo nedavno, prije tri mjeseca, no popularnost su već stekli. “Jako smo zadovoljni kako napredujemo, imamo kvalitetan proizvod koji ljudi vole na prvi pogled”, ističe Ivana. Pozitivne kritike su tu, kaže, a usmene su im preporuke najvredniji pokazatelj kvalitete.
Foto: Giggle and Pop
Foto: Giggle and Pop

Baldahini su u Hrvatskoj postali i vrlo isplativi. “Puno mladih roditelja odlučilo se za naše baldahine da kreiraju personalizirane kutke za svoje mališane. Iako se cijena baldahina kreće oko 850 kn, kod nas se mogu pronaći po cijeni od 569 kn do 649 kn, ovisno o materijalu”, kaže.

Foto: Giggle and Pop
Foto: Giggle and Pop
Giggle and Pop baldahine izrađuju ručno, a osim njih tu su i mobili, pomponi, mini krune i podloge za igru koje prodaju u suradnji s domaćim proizvođačem. Osim toga rade i na novim proizvodima.

“Inspiraciju nam daju djeca. Nema ništa ljepše od pogleda na licu kada se igraju s baldahinom maštajući o čarobnom mjestu”, zaključuje Ivana.