Bandić: ‘Mislim da su izabrali krivu metu’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon pucnjave na zagrebačkom Vukomercu policija je raspisala internu tjeralicu za 34-godišnjim Senadom Ahmetovićem. Sumnja se da je on pucao iz kalašnjikova u obračunu koji se dogodio u srijedu navečer.

Jučerašnje napade za vrijeme prosvjeda u Vukomercu komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Podsjetimo, dio okupljenih ga je izviždao, gađao, a kaže da njegov automobil nije oštećen.

“Mislim da su izabrali krivu metu, ali osjećam se odlično. Nikad me nitko nije čuvao, niti će me čuvati. Par pijanaca koji su došli tamo. Imali smo kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja. Par ljudi krvavih očiju, gellati, ali to je sastavni dio posla. Mislim da policija nije u potpunosti odradila svoj dio posla. U pravnoj državi svatko ima raditi svoj posao.”

A o zahtjevima stanovnika da se iseli problematična obitelj, rekao je:”Nitko se neće iseljavati, nego će oni koji su napravili izgred odgovarati, a potez je na policiji. Ja vas molim da ne radimo cirkus od grada. Grad nije slučaj niti će biti. Ako je netko stvorio problem, neka odgovara.”

Na Bandićeve optužbe odgovorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. “Želim reći da je policija tu noć reagirala vrlo brzo i vrlo profesionalno.”

Da će se situacija razriješiti, vjeruje i ravnatelj škole Vukomerec Zdravko Dominik. “Ja se nadam da će ova policija koja nam ulijeva sigurnost… Više puta je rečeno da je situacija sigurna, da policija ovdje nadalje dežura koliko god bude potrebno i da se slobodno djeca mogu kretati prema školi.”

Roditelji danas nisu bili obavezni slati djecu na nastavu, što je podržalo i Ministarstvo koje je u prostorijama škole organiziralo psihološko savjetovalište za djecu i roditelje. Oglasila se i ministrica Blaženka Divjak. “Ministarstvo znanosti i obrazovanja intenzivno prati situaciju i u stalnom je kontaktu s gradskim Uredom za obrazovanje te Policijskom upravom zagrebačkom u cilju osiguravanja pretpostavki za provedbu nastavnoga procesa i sigurnost učenika. Školi je također stavljen na raspolaganje tim za krizne intervencije”, poručila je Divjak.