Božićni ugođaj uz 5 jednostavnih detalja

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mnoštvo božićnih ukrasa preplavilo je ulice i koliko god privlačno izgledalo, u kućnoj atmosferi ponekad je manje zapravo više. Osim adventskog vjenčića i okićenog drvca, nekoliko detalja s instagrama izdvojilo se kao nezaobilazan način ukrašavanja i unošenja blagdanske topline u naše domove. I to sve možete napraviti i sami i uz ograničen budžet.

1. Božićni vijenac

Dok pomoću adventskog vjenčića odbrojavamo nedjelje do Božića, ovaj će vjenčić poslužiti kao pozivnica u čaroliju na ulazu u vaš dom. Ne mora biti kompliciran, štoviše, uz jednostavno povezane grančice, imelu, božikovinu ili cvijeće ostvarit ćete čak i ugodniju atmosferu.

2. Grane bora i jele

U dom možete unijeti i šumski ugođaj uz granje i iglice bora. Nekoliko grana na prozorima, zidovima ili u vazama i priroda postaje dio vaše svakodnevice. Osim toga, i češeri su jedan od detalja koji se lako pretvara u dekoraciju.

3. Lampice

Stubište, staklenke, kreveti, ormari ili ponovo granje, sve što ukrasite lampicama izgledat će posebno. Staklenke možete postaviti na police ili sakriti u neki kut iz kojeg će dopirati vaše posebno božićno svjetlo.

4. Božićni detalji u okvirima za slike

Iskoristivi čak i cijele godine, slike i posteri s blagdanskim motivima ukrasit će prazne zidove. I njih možete napraviti sami, a jednostavne rečenice, slika ili grančica izmamit će vam osmijeh na lice i podsjetiti na čari Božića.

5. Jestivi ukrasi

Ovo bi mogla biti idealna kombinacija. Zabavljate se dok ih pripremate, a zatim postaju divan ukras, obogaćuju dom ugodnim mirisom i posve su prirodni. Ništa ne govori Božić kao miris cimeta i naranče pa zašto onda to ne biste i vizualizirali?