Devet celebrityija koji imaju jedinstven par očiju

Foto: Getty
Foto: Getty

Oči su ogledalo duše, a njihova prekrasna boja može biti najjači adut nečijeg lica. No, neki su toliko sretni da imaju različite boje očiju. Riječ je o heterokromiji, stanju koje zbog manjka ili viška melanina rezultira različitom bojom šarenice.

Heterokromija se može pojaviti na koži ili kosi, a obično je razlika vrlo suptilna. Ako imate heterokromiju, niste sami.

Donosimo vam celebrityja čije se prekrasne oči razlikuju.

1. Mila Kunis

Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images
Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images

Prekrasna Mila, koja je za mnoge jedinica za ljepotu, ima različitu boju očiju, iako se to ne primjećuje na prvu. Glumica je kao mala imala kroničnu upalu šarenice te je godinama bila slijepa na jedno oko. Srećom, zahvaljujući operacijama, više nije slijepa, a prekrasna boja očiju ipak se zadržala.

2. Kate Bosworth

Foto: Jesse Grant/Getty Images
Foto: Jesse Grant/Getty Images

Kada se govori o heterokromiji, ova je glumica i manekenka najpoznatiji primjer u Hollywoodu. Pigmentacija njezinih očiju veoma je uočljiva jer  joj je jedno oko plavo, a drugo gotovo potpuno smeđe.

3. Henry Cavill

Foto: John Phillips/Getty Images
Foto: John Phillips/Getty Images

Zgodni Superman također se našao na listi onih koji imaju heterokromiju. Iako je pigmentacija gotovo neprimjetna, zagledamo li se malo bolje, i njegovo je plavo oko, poput Kateina, napola smeđe.

4. Josh Henderson

Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Glumac koji nam je najbolje poznat iz tinejdžerskih filmova ima dva različita oka. Boja njegovih očiju u svjetlijem je spektru, zbog čega možda ne možete odmah uočiti heterokromiju. Jedno oko je izrazito plave boje, dok je drugo potpuno zeleno.

5. Jane Seymour

Foto: Jon Kopaloff/Getty Images
Foto: Jon Kopaloff/Getty Images

Oči ove poznate glumice i bivše Bondove djevojke isto su pigmentirane. Njezina je heterokromija vrlo izražena i primjetna, a glumica ima jedno smeđe i jedno zeleno oko.

6. Dominic Sherwood

Foto: Frazer Harrison/Getty Images
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

28-godišnji glumac kojeg najbolje znamo iz tinejdžerskih filmova i serija ima jedno plavo i jedno smeđe oko. No, glumac nije oduvijek volio svoje oči. Jednom je prilikom poslao poruku putem Twittera djetetu koje je zbog svojih očiju bilo zlostavljano. “Tvoje oči su prekrasne”, napisao je i dodao: “I meni je trebalo dugo da to shvatim.”

7. Elizabeth Berkley

Foto: Frazer Harrison/Getty Images
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Sjećate li se nje? Glumica koju starija generacija najbolje zna iz serije “Saved by the Bell” i filma “Showgirls” nije poznata samo po prekrasnoj građi i savršenoj kosi. Poput ostalih s ove liste, i ona ima par jedinstvenih očiju. Jedno oko joj je potpuno zeleno, a drugo napola smeđe.

8. Bill Pullman

Foto: Vivien Killilea/Getty Images
Foto: Vivien Killilea/Getty Images

Mnogi bi se složili da je Bill Pullman najpoznatiji američki predsjednik. Barem u filmu “Dan nezavisnosti”, u kojem se s Willom Smithom bori protiv izvanzemaljaca. I on poput ostalih ima heterokromiju, ali blagu, koja jednom njegovu oku daje tamniju nijansu zbog smeđe pigmentacije na jednom dijelu šarenice.

9. Alice Eve

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Prekrasna Alice, koja rastura u filmovima znanstvene fantastike, ima prekrasne oči. Svi se možemo složiti kako je jedno njezino oko potpuno plavo, a drugo potpuno zeleno. Iako je pigmentacija izrazito uočljiva, Alice je jednom prilikom izjavila da je njezinu bivšem dečku trebalo čak 9 mjeseci da to primijeti.