Direktor Odašiljača i veza: Nije bilo zapošljavanja preko veze

26.09.2017., Zagreb - Svecano otvorenje novouredjene poslovne zgrade Odasiljaca i veza na Radnickoj cesti 171 cija je obnova stajala 6,1 milijun kuna. Radi se o suvremenom prostoru gdje ce raditi vecina strucnog i visokokvalificiranog kadra Odasiljaca i veza, s pripadajucim modernim prostorom skladistenja opreme i vozila. Obnovljenu zgradu obisli su ministri Oleg Butkovic i Goran Maric u drustvu direktora OiV Mate Botice. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Tvrtka Odašiljači i veze otvorila je danas novouređenu poslovnu zgradu u Zagrebu, u čije je uređenje uložila nešto više od šest milijuna kuna.

Direktor tvrtke Mate Botica predstavio je ministrima mora, prometa i infrastrukture te državne imovine Olegu Butkoviću i Goranu Mariću planove za budućnost. Butković se složio da je jedan od najvažnijih planova tvrtke puštanje u probni rad digitalnog radija s novom tehnologijom.

“Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zajedno s Odašiljačima i vezama upravo ide u gradnju širokopojasnog interneta, odnosno infrastrukture u područjima gdje ne postoji interes drugih operatera”, kazao je Butković. Botica je najavio i druge projekte.

“Kao što je rano otkrivanje požara s našim videonadzornim kamerama i sustavima za prevenciju i informiranje nadležnih službi, sustav panoramskih kamera koje smo razvili i uskoro puštamo u komercijalno korištenje.”Dosta je prašine u posljednje vrijeme diglo zapošljavanje na neodređeno vrijeme bivšeg političkog tajnika HDZ-a Tomislava Čuljka. Direktor tvrtke Mate Botica kaže sve je po Zakonu.

“Gospodin Čuljak se javio natječaj, zadovoljio je sve kriterije i to je sve što vam mogu reći”, kazao je Botica. Novinar ga je upitao: “Dosta je kritika bilo da je to čisto uhljebljivanje?” “Ne bih ja to tako nazvao. To je grub izraz. Kolega Čuljak je itekako kompetentan za mjesto savjetnika uprave za odnose s lokalnom samoupravom i državnom upravom”, pojasnio je Botica. Prisutni Čuljak projurio je kraj novinara bez komentara.

Novinar: “Gospodine Čuljak, možemo li vas kratko pitati vezano za vaše zapošljavanje?” Tomislav Čuljak: “Ne, imamo otvaranje…” A ministar imovine Marić prigodno je zaključio.

“Neka i ovaj današnji događaj prenese, odašilje poruku i signal novim mladim ljudima, inžinjerima da ima mjesta u Hrvatskoj za njih.”