Dojiti dvogodišnje dijete ili ne? Ova majka to čini i zbog toga je svakodnevno na meti kritika

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Becky Vieira, 42-godišnja majka iz San Francisca, ima dvogodišnjeg sina kojeg i dalje doji te kaže da će to činiti sve dok bude mogla.

Sebe smatra herojem jer osim kuhanja i brige o kućanstvo, savršeno brine i o svome sinu. Ipak, njezini pratitelji na društvenim mrežama ne slažu se u potpunosti s njom te njezinu odluku o produljenom dojenju smatraju bizarnom.

Becky unatoč tome svakodnevno na svom Instagram profilu objavljuje fotografije na kojima se vidi kako istovremeno usisava i doji dijete, obavlja nuždu i doji i slično.

Priznaje da često osjeća pritisak okoline, no to je ne dira previše.

“Mnoge majke su mi govorile da se bebe doje do godinu dana i da je ono što ja radim pogrešno. Kad sam prvi put dojila, osjećala sam se nelagodno. Izgledalo je kao da sam mu ugurala bradavicu u usta i da je on koristi poput mehanizma rezanja olovke”, priznala je Becky za Daily Mail.

Njezinom sinu Archeru dijagnosticiran je refluks kiseline zbog čega su liječnici sumnjali da će dojenje samo pogoršati njegovo stanje. Međutim, Archer je sada dobro i više nema problema s tim, a Becky ga i dalje doji.