Elon Musk od zemlje će proizvoditi jeftine cigle

Foto: MontyLov / Unsplash
Foto: MontyLov / Unsplash

Elon Musk mogao bi uskoro proizvesti ekonomičniji građevinski materijal. Osnivač tvrtki Tesla i Space X najavio je planove da zemlju iskopanu tijekom gradnje tunela za transportni sustav u Kaliforniji pretvori u cigle za gradnju kuća.

Potvrdila je to za Bloomberg glasnogovornica njegove tvrtke Boring Company, a planovi su otkriveni ranije na Muskovom službenom Twitter profilu. Na njemu je pisao o namjeri da otvori tvornicu slatkiša, a pratitelji su ga napali zato što time, kažu, ignorira velike društvene probleme.

Jedna mu je tviterašica predložila da krene u građevinske vode i sagradi kuće koje će si moći priuštiti ljudi u financijski opterećenim područjima pa je na cijelu debatu Musk jednostavno odgovorio da doista i namjerava proizvoditi zemljane cigle.

Foto: instagram.com/elonmusk
Foto: instagram.com/elonmusk

Poznato je da milijarder svoje objave na Twitteru shvaća poprilično ozbiljno. Već spomenutu gradnju tunela za električne aute najavio je prije dvije godine tweetom usred velike gužve.

Njime će se prvo prometovati između središnjice tvrtke Space X i Bel-Aira gdje Musk posjeduje pet nekretnina. Osim toga, najavljen je i tunel između New Yorka i Washingtona u koji bi se trebao smjestiti transportni sustav poznat pod nazivom Hyperloop, piše Dezeen.