Evo zašto trebate koristiti različite ručnike za lice i tijelo

Foto: Screenshot/ Instagram
Foto: Screenshot/ Instagram

Često govorimo o njezi lica, a čišćenje je glavni korak beauty rutine. No, što je s ručnicima i najboljim načinom sušenja lica? Dermatolozi tvrde da ručnici za lice znače više nego što mislite, piše Glamourmagazine.

“To nije samo stvar bakterija i čistoće”, rekla je Lily Talakoub, certificirana dermatologinja iz Virginije. “Proizvodi koje stavljate na tijelo, poput krema, parfema i proizvoda za kosu, nisu najbolji kada dođu u doticaj s vašim licem”, rekla je Lily i dodala: “Mogu začepiti pore, pospješiti nastanak prištića, čak i uzrokovati osip.”

Foto: Pexels
Foto: Pexels

No, što je s bakterijama? Poznato je da se one nalaze na ručnicima. “Na ručnicima se mogu skupljati bakterije, gljivice, stanice mrtve kože, ulja”, rekla je Sejal Shah i dodala kako upravo one mogu uzrokovati infekcije, akne i iritaciju kože.

Zato je važno imati različite ručnike za sušenje lica i tijela. To, naravno, uključuje i često mijenjanje ručnika, svakih nekoliko dana, kako bi se spriječilo širenje bakterija, pogotovo ako imate osjetljivu kožu.

Uz to, da se bakterije ne bi širile, važno je pustiti da se ručnik potpuno osuši nakon korištenja. “Ručnici koje držite u blizini tuša, pogotovo ako se mnogo ljudi tušira u jednome danu, natope se vlagom i poprime ustajali miris. Zato ih držite  na suhome mjestu kako bi se što prije osušili.”