Facebook će korisnicima ponuditi upoznavanje potencijalnih partnera

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Korisnici Facebooka uskoro će putem te društvene mreže moći tražiti potencijalne partnere. To će činiti preko posebnog profila za upoznavanje, koji njihovim prijateljima neće biti vidljiv.

Na temelju odabranih interesa, ali i drugih podataka, Facebook će im sam predlagati osobe, ali nikada one s liste prijatelja. Korisnicima ove opcije bit će omogućeno pretraživanje događaja i grupa s odabranim interesima, kao i otključavanje svog profila za one korisnike koji su pokazali slične interese ili zanimanje prema istim događajima.

Ako dvije osobe pokažu interes jedna prema drugoj, bit će im ponuđena opcija razgovora u posebnom inboxu. Potez kojim će se ova društvena mreža nametnuti kao izravna konkurencija Tinderu najavio je jučer osnivač Facebooka Mark Zuckerberg na kalifornijskoj konferenciji razvojnih programera F8.

Zuckerberg je, piše Independent, istaknuo da se na Facebooku više od 200 milijuna ljudi izjašnjava kao samci pa će im ova mogućnost služiti za izgradnju stvarnih, dugoročnih odnosa, a ne samo kratkih avantura. Pri dizajniranju nove usluge, kako je naglasio, vodili su računa o privatnosti i sigurnosti korisnika.