Genijalni trikovi za popravljanje razbijene šminke

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Postoji li išta gore od toga da vam se razbije najdraže sjenilo, bronzer, rumenilo ili puder u kamenu?

No, prije nego što se zaletite u prvu drogeriju kako biste potrošili svoj teško stečeni novac, donosimo vam nekoliko trikova uz koje ćete povratiti prvotni sjaj svom make-upu.

Koristite alkohol kako biste popravili sjenilo za oči ili puder u kamenu

Jednako kao što čaša vina može pomoći da se relaksirate i oporavite nakon napornog radnog dana, alkohol pomaže i kod razbijene šminke.

Ako ste razbili svoj najdraži puder u kamenu, dodajte nekoliko kapi alkohola i čačkalicom promiješajte smjesu kako bi se sastojci sjedinili. Zatim stavite maramicu preko pudera te preko nje utisnite kovanicu kako biste zadržali prvotni oblik. Neka tako stoji nekoliko sati. Kada se vratite, vaš će puder biti kao nov.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Slana voda za razbijeno rumenilo

Kada ste popravili puder u kamenu, bronzer i sjenilo, vrijeme je da se pobrinete i za rumenilo.

Sve što trebate za to slana je voda. U razbijeno rumenilo ukapajte nekoliko kapi slane vode i izgladite ga nožem kako bi izgledalo kao novo!

Vratite svojem ružu stari sjaj

Najdraži ruž vam se uništio? Beauty blogerice se kunu da svoje ruževe “oživljavaju” sušilom za kosu. Osim toga, možete ga ubaciti i u zamrzivač na nekoliko sati. A ako se vaš ruž potrošio, možete ga pomješati s malo vazelina kako biste ga pretvorili u balzam za usne.