Hipsterska imena za djecu: Trend koji bi uskoro mogao nestati

Foto: Alyssa Stevenson / Unsplash
Foto: Alyssa Stevenson / Unsplash

Jedinstvena grupacija ljudi koji se nerijetko vežu uz vintage detalje i bio hranu, takozvani hipsteri, poznati su i po neobičnim imenima koje daju djeci. Ipak, važnost se ne pridaje samo njima nego i velikom valu slavnih roditelja koji svoje potomke imenom odlučuju izdvojiti iz mase.

Stranica s imenima beba pod nazivom Nameberry skupila je veliku bazu s takvim hipsterskim primjerima. Neki od njih inspirirani su gradovima ili gradskim četvrtima pa su tako poznati i Santa Monica, Austin, Madison i Brooklyn.

Foto: li tzuni / Unsplash
Foto: li tzuni / Unsplash

Iako mnogima ovakva imena zvuče cool jer su neobična i jedinstvena, pretpostavlja se da će i ovome trendu, kao i svakom drugom, prije ili poslije doći kraj. Zato se predviđa da će već za 10 godina zvučati smiješno.

Foto: Valeria Zoncoll / Unsplash
Foto: Valeria Zoncoll / Unsplash

Bez obzira na to, danas su izuzetno popularna pa zašto u njima ne bismo još malo uživali? Na popisu su se tako našli Kai, Anais, Hopper, Minnie, Auden, Daisy, Monty, Elvis, Waldo, India i Magnus, piše The List.

Dok su neka inspirirana latinskim jezikom i trebala bi potaknuti uspjeh u njihovu životu, kao ime Magnus, popularno na skandinavskom poluotoku, ali i južnije, druga su pak inspirirana kontinentima, slavnim filmovima, humorističkim serijama i poznatim glazbenicima.