IKEA unosi vesele boje u sivu jesen s četiri nove kolekcije

Foto: IKEA

Ograničene kolekcije GRATULERA s predmetima iz 1970-ih i 1980-ih te SJÄLVSTÄNDIG, kao i dugoročna kolekcija LUSTIGT, u prodaji su od ovog mjeseca u robnoj kući IKEA. Ali to nije sve – približava se zima, a IKEA je dočekuje VINTER 2018 kolekcijom.

Evo o čemu se točno radi:

GRATULERA

Foto: IKEA
Foto: IKEA

GRATULERA ponovo dolazi, ali sada s drugim i trećim dijelom. U listopadu IKEA predstavlja odabrane kolorističke favorite iz 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, a u prosincu stižu minimalistički predmeti koji su obilježili 1990-e i 2000-e.

Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA

Ova ograničena kolekcija sastoji se od namještaja, rasvjete, posuđa i nekolicine detalja za dom, odreda povijesnih IKEA predmeta koji su stekli kultni status. “Neki od ovih proizvoda su vintage ikone – i danas su posvuda prisutni. Još kupujem IKEA proizvode na aukcijama i u second-hand trgovinama. I vidim ljude koji dijele strast za povijest i baštinu”, izjavila je Karin Gustavsson, kreativna liderica u tvrtki.

LUSTIGT

Foto: IKEA
Foto: IKEA

Polazna točka za sve IKEA kolekcije vezane uz igru je spoznaja koliko igranje može pozitivno utjecati na djecu, ali i odrasle, te koliko uistinu doprinosi boljem svakodnevnom životu. Ograničena kolekcija LUSTIGT stoga je potpuno posvećena igri, podjednako djece i odraslih. To je kolekcija u kojoj će svatko naći nešto za sebe – papiri za bojenje, puzzle, vijača s led svjetlom, set za tkanje, igra boćanja – i još mnogo toga.

SJÄLVSTÄNDIG

Foto: IKEA
Foto: IKEA

Ograničena kolekcija SJÄLVSTÄNDIG sadrži proizvode koji ljude oslobađaju ustaljenih konvencija u domovima. Izvorno inspirirani “hackingom” i pristupom “uradi sam”, proizvodi su dizajnirani i proizvedeni s namjerom da ih vlasnici učine jedinstvenima – i vlastitima. Kolekciju krasi snažna estetika, intenzivne boje i upečatljivi uzroci, poput metalne stolice u losos-ružičastoj boji ili sunčano-žutog konusnog jastuka. Modularni tepih, neobični jastuci ili nožice za namještaj koje se mogu nadograđivati i oblikovati po vlastitom nahođenju također su dio kolekcije.

VINTER 2018

Foto: IKEA
Foto: IKEA

Zima dolazi, a IKEA donosi pregršt najljepših dekoracija. I ove godine je pripremila niz detalja koji će pomoći da se pripremite za opuštajuće druženje u toplom domu tijekom hladnih dana te da intenzivno uživate u božićnim i novogodišnjim blagdanima. VINTER 2018 kolekcija nudi sve što vam treba za bajkovite blagdane: detalje za stol, prigodnu rasvjetu, kutije za poklone i papire za omatanje, dekoracije za jelku, cvijeće, pa čak i blagdanska stabalca.