Imate troje djece? Imate pravo na karticu s popustima

Foto: Pixabay - Ilustracija
Foto: Pixabay - Ilustracija

Udruga Obitelji 3plus osmislila je karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata. Riječ je neovisnoj, neprofitnoj udruzi kojoj je svrha zastupanje interesa obitelji s troje ili više djece.

“Udrugu je osnovalo sedam obitelji s troje ili više djece iz različitih krajeva Hrvatske, od kojih neki poslovno dosta putuju Europom. Tako su se upoznali sa središnjom europskom platformom ELFAC (European Large Families Confederation) koja objedinjuje europske nacionalne 3plus udruge. Uvid u neke od nevjerojatnih rezultata djelovanja pojedinih članica ELFAC-a bio je dovoljan poticaj da se odlučimo na pokretanje hrvatske udruge za 3plus obitelji”, rekla je u razgovoru za Prvi.hr Lana Zrakić Fišter.

Osnovana udruga Obitelji 3plus: Pitaju nas znamo li za kontracepciju, moramo mijenjati pogled na stvari

Najveću je pozornost udruga privukla obiteljskom karticom s popustima.

Redovnim članstvom u udruzi, 3plus obitelji dobivaju mogućnost korištenja posebnih popusta i pogodnosti kod partnera među kojima se ističu poznati brendovi A1 (bivši VIPnet), Školska knjiga, Peugeot, Citroën, Baby center, Froddo, Croata, Jadran čarape, TRCZ automobili, Adria Oil, Biovitalis i mnogi drugi.

“Nakon međusobnih konzultacija, nekolicina nas roditelja iz velikih obitelji zaključila je da bez samoorganizacije interesi velikih obitelji, kojih u Hrvatskoj ima više od 112 tisuća, nikad neće doći u fokus javnosti i politike. Ovakav model postoji diljem Europe i iznimno je uspješan, rekao je na otvorenju konferencije za medije predsjednik udruge Obitelji 3plus Ivan Malbašić.

Osim uštedama i podizanjem kvalitete života, Udruga želi zastupati interese 3plus obitelji stvaranjem afirmativnijeg okruženja bez predrasuda, poticanjem znanstvenih istraživanja o različitim aspektima njihova života, organiziranjem radionica, povezivanjem radi međusobne podrške, poticanjem tvrtki na društveno odgovorno poslovanje i utjecanjem na javne politike.

“Predrasuda ima, i to je jedan od razloga što sam se odlučila uključiti u udrugu. Mislim da je loše da se uz velike obitelji vežu pridjevi poput neodgovorne, neškolovane, siromašne itd. Puno je velikih obitelji koje to nisu, a život u velikoj obitelji je prekrasan, zahtjevan, ali je život vrijedan življenja, ništa manje nego u obitelji bez ili s manje djece”, rekla nam je Lana Zrakić Fišter.