Istraživanje: Doznajte kako financije utječu na uspjeh braka

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Čimbenici kompatibilnosti koji utječu na uspješan brak su brojni, a ljubav, trud i naporan rad možda nisu dovoljna garancija da će potrajati.

Naime, nova studija Sveučilišta Cornell utvrdila je da bi brak mogao trajati kraće ako partneri ne zarađuju približno jednako. Ujednačena zarada partnera u vezi tako povećava vjerojatnost da će par stupiti u brak, ali i doprinosi tome da duže ostane zajedno, piše Popsugar.

“Kada parovi postignu određeni prag prihoda i bogatstva, vjerojatnije je da će se vjenčati”, kazao je autor studije Patrick Ishizuka, dodavši da je brak u sve većoj mjeri rezerviran za parove koji su postigli visok ekonomski standard.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Znajući da novac utječe na nekoliko čimbenika važnih za dugoročan odnos, ovi rezultati nisu iznenađujući. Stabilni prihodi i dovoljno novca za, primjerice, kupnju zajedničkog doma, mogu biti važni financijski ciljevi kojih se mnogi parovi drže kada razmišljaju o braku.

Prema mišljenju autora studije, čini se da jednakost promiče stabilnost. “Ravnopravnost muških i ženskih ekonomskih doprinosa može držati parove zajedno”, rekao je Ishizuka, zaključivši da je zajednično kombiniranje financijskih resursa važno.