Istraživanje: Samci u budućoj vezi najviše priželjkuju smislen razgovor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Najvažnije što samci žele u budućoj vezi je smislen razgovor s partnerom, pokazalo je istraživanje poznate aplikacije za spojeve Plenty of Fish, piše Independent.

U istraživanju je sudjelovalo dvije tisuće osoba koje nisu u vezi, a kvalitetnu komunikaciju ocijenili su važnijom od fizičke atraktivnosti. Zanimljivo, čak 58 posto ispitanika istaknulo je da potencijalnom partneru ili partnerici ne bi oprostilo lošu gramatiku, koju smatraju problematičnijom čak i od lošeg seksa.

Kada su u pitanju prvi spojevi s potencijalnim budućim partnerom razgovor je očito ključan, a 60 posto sudionika istraživanja vjeruje da je moguće zaljubiti se nakon samo jednog razgovora.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Osim toga, korisnici aplikacije zasićeni su razgovorima o predsjedniku Donaldu Trumpu. Njih 51 posto upravo njega navodi kao najnepoželjniju temu. Također, teme o posebnim vrstama prehrane, poput veganstva, 20 posto ispitanika smatra dosadnim, dok ih je 18 posto umorno od raspravljanja o milenijalcima.

Stavovi o politici pokazali su se izuzetno bitnim u početnim razgovorima. Naime, 59 posto sudionika istraživanja otkrilo je da uopće neće započeti razgovor s osobom koja na svom profilu promovira suprotno mišljenje o politici.